AGRONEWS.bg

Чет19072018

Последна промяна11:49:19 AM

Back Вие сте тук:Home Събития Изерете категория Фестивали Зелени дни 2016

Фестивали

Зелени дни 2016

Zeleni-dni-2016-Vagabond compressed-page-001

Седмото издание на "Зелени дни" ще се проведе от 30.09 до 02.10 в Градската градина (около мястото на бившия мавзолей).

Очаква се изложението да привлече вниманието на посетителите към производители и дистрибутори на натурални, биопродукти и чиста храна, както и към малко познати туристически дестинации. Своята дейност ще представят и представители на мрежата "Зелена къща" и алтернативния туризъм, магазини за планинска и къмпинг екипировка, граждански инициативи и природозащитни организации.

Централен фокус в тазгодишното издание са възможностите за рестарт на "българското село". На него са посветени две изнесени събития:

- На 26 септември в Дом на киното е прожекцията на документалния филм "Глобалната ферма". Дискусията за малките производители ще продължи след филма с участието на гост-лектори и публиката.

- На 27 септември на дискусионния форум "Посока българското село" в Клуб на пътешественика ще се обсъжда възраждащият се интерес на все повече млади хора към живота в малки населени места след масовото обезлюдяване и упадък на селата през последните десетилетия след 1989 г.

Проблематиката на устойчивата среда ще бъде разгърната в представяния на работилница по компостиране и разделно събиране, "Умна раница" - инициатива за по-малко боклук в планината, "КонсУмувай" - тур за разумното потребление на фондация "Екоцентрик".

Фермерските пазари "Хранкооп" ще присъстват с цяла минипрограма от образователни активности и фермерската си продукция.

Първи октомври ще бъде посветен на планината – ще бъде представен проектът "За Балкана и хората" - инициатива, насърчаваща малките фермери и бизнеси сред природата.

Най-малките посетители ще могат да се включват в състезания по колоездене и катерене, а всички ще могат да вземат участие в йога сесии и други активности.

 

 

 

Добавете коментар

Коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди на сексуален и расистки признак, порнографско или рекламно съдържание, ще бъдат изтривани без предупреждение от модераторите!


Защитен код
Обнови

Енергия

energia

Животновъдство

jivornovadstvo

Растениевъдство

rastenievadstvo

Храни и напитки

vino

Пчеларство

pchelarstvo