AGRONEWS.bg

Чет19072018

Последна промяна11:49:19 AM

Back Вие сте тук:Home Събития Изерете категория Презентации

Презентации

Ще объдят ПРСР в Петрич и Сапарева баня

prsrНа 12 юни 2013 г. в хотел „Бац“, гр. Петрич от 14.00 ч. и на 13 юни 2013 г. в малък салон на читалище „Просветен лъч“ – гр. Сапарева баня от 10.00 ч. ще се проведат публични дебати по Програмата за развитие на селските райони за новия период 2014-2020 г. Целта на дискусиите е да се популяризира програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика 2014 – 2020 г. Сред обсъжданите теми ще бъдат основните аспекти на ОСП, директните плащания и пазарната подкрепа, приоритети на политиката на Европейския съюз след 2013 г. и новия период на Програма за развитие на селските райони. Лектори на семинарите ще бъдат Свилен Колев, Национален инициативен комитет на Движение "Модерна България" и Борислава Младенова, експерт по ПРСР.

В Чепеларе представят програмата за селата

prsrУтре, 06 юни 2013 г., в  хотел „Чепеларе“, гр. Чепеларе ще се проведе публичен дебат по Програмата за развитие на селските райони. Целта на дискусията е да се популяризира програмата за селата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на новия Общата селскостопанска политика 2014 – 2020 г. Сред обсъжданите теми ще бъдат основни аспекти на ОСП след 2013 г.; директните плащания и пазарната подкрепа; приоритети на политиката на ЕС след 2013 г.; новата Програма за развитие на селските райони и др. Лектори на семинара ще бъдат Свилен Колев, Национален инициативен комитет на Движение "Модерна България" и Борислава Младенова, експерт по ПРСР.

Представят ПРСР в гр. Смядово

prsrУтре, 14 май, в залата на Музеен комплекс гр. Смядово от 14.00 ч. ще се проведе дебат за бъдещето на Програмата за развитие на селските райони след 2013 г. Целта на дискусията е да се популяризира Програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика 2014 – 2020 г.

Обсъждат днес ПРСР в Джебел

prsrДнес, 05 юни, в хотел „Джебел“, гр. Джебел от 10.00 ч. ще се проведе публичен дебат за бъдещето на ПРСР след 2013 г. Целта на дискусията е да се популяризира Програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика 2014 – 2020 г. Сред обсъжданите теми ще бъдат основните аспекти на новия период на Общата селскостопанска плитика, директните плащания и пазарната подкрепа, приоритети на политиката на Европейския съюз и новата Програма за развитие на селските райони и др. Лектори на семинара ще бъдат Свилен Колев, Национален инициативен комитет на Движение "Модерна България", зам.-директор на Фонд "Земеделие" (2010-2011 г.),  и Борислава Младенова, експерт по ПРСР.

Ще дискутират по ПРСР в Смядово, Аврен и Балчик

prsrВ Смядово, Аврен и Балчик ще бъдат проведени публични дебати за бъдещото развитие на Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период 2014-2012. Целта на дискусиите е да се популяризира Програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика 2014 – 2020 г.

Обсъждат програмата за селата в Ивайловград

prsrУтре, 4 юни 2013 г. в град Ивайловград от 14.00 часа в хотел „Луксор“ ще се проведе дебат за бъдещето на Програмата за развитие на селските райони след 2013 г. Целта на дискусията е да се популяризира програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика 2014 – 2020 г. Сред обсъжданите теми ще бъдат основни аспекти на ОСП след 2013 г., директните плащания и пазарната подкрепа, приоритети на политиката на ЕС след 2013 г., новия програмен период на Програма за развитие на селските райони и други. Лектори на семинара ще бъдат Свилен Колев, Национален инициативен комитет на Движение "Модерна България" и Борислава Младенова, експерт по ПРСР.

За пети път ще проведат празник на гърнетата в с. Зимница

hrana-giuvechЗа пети пореден път в добруджанското село Зимница ще се проведе Празник на гърнетата на 8 юни 2013 г. от 13:00 часа. Това е не само празник на кулинарните автентични ястия, но и празник на всички етноси от региона – българи, турци, татари, споделят организаторите от сдружение „Добруджанска Зимница“ и от община Крушари.

Утре ще обсъдят горските мерки от ПРСР в Априлци

prsrНа 30 май 2013 г. в град Априлци от 10:00 часа в хотел „Център” ще се проведе семинар по горските мерки от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Експерти ще дадат актуална информация за възможностите за финансово подпомагане на собствениците на гори по мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите", по която до 23 август 2013 г. в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” се приемат заявления. На срещата ще се обсъдят основните проблеми и често допусканите грешки при кандидатстване и ще се дадат насоки за избягването им. Ще бъдат представени също добри практики за успешно реализирани проекти по мерки 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи" и 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" и ще бъде отчетен ефектът от прилагането им.

Провеждат информационна среща в Копривщица по ПРСР

prsrМинистерството на земеделието и храните ще проведе информационна среща в град Копривщица по Прорамата за развитие на селските райони. Събитието ще се състои на 09 май 2013 г. в залата на общината от 9:30 часа. Експерти ще запознават на място с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по Програмата. Ще дадат разяснения за начина на управление на проектите и отчитането им.

В Чипровци и Криводол обсъждат горските мерки от ПРСР

gora-patekaНа 29 май 2013 г. от 11:00 часа в административната сграда на община Чипровци и от 14:30 часа в читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1924 г.” в град Криводол ще се проведат семинари по горските мерки от Програмата за развитие на селските райони. Eксперти ще дадат актуална информация за възможностите за финансово подпомагане на собствениците на гори по мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите", по която до 23 август 2013 г. в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” се приемат заявления.

В Хасковско ще проведат информационна кампания по ПРСР

prsrНа 8-ми и 9-ти май 2013 г. в Хасковска област ще се проведе информационна кампания по мерките от Ос 2 - 211 „Плащания за природни ограничения на фермери в планински райони ”, 212 „Плащания за природни ограничения на фермери в райони, различни от планинските”, 213 „Плащания по Натура 2000” и 214 „Агроекологични плащания” от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.). Срещите по места имат за цел да информират гражданите за актуалните промени в нормативната уредба.

Провеждат дебати по ПРСР в Чирпан, Карлово и Септември

prsrПровеждат дебати в Чирпан, Карлово и Септември, на които ще обсъждат Програмата за развитие на селските райони. С тях се цели да се популяризира програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика 2014 – 2020 г.

ЕС отпуска близо 36 млн. евро за реклама на агропродукти

biozemedelieЕС ще подкрепи популяризирането на селскостопански продукти в Европейския съюз и в страни извън Съюза с 35,97 милиона евро. Европейската комисия одобри 22 програми за популяризиране на селскостопански продукти в Европейския съюз и в страни извън него, съобщиха от ЕК. Общият бюджет на тези програми, по-голямата част от които ще се изпълняват в продължение на три години, е 71,94 млн. евро, като средствата от ЕС са в размер на 35,97 млн. евро.

Приключва кампанията по популяризирането на биологичните продукти

biozemedelie2В рамките на следващите дни предстои да се проведат последните две изложби-базари за популяризиране на биологични продукти. Събитията са по проект на Министерство на земеделието и храните, който цели популюризиране на агроекологичните мерки по Ос 2 на Програмата за развитие на селските райони.

Представят ПРСР в Попово

prsrУтре, 25 април, в  НЧ „Св. Св. Кирил и Методий - 1882“, гр. Попово от 10:00 ч. ще се проведе публичен дебат за бъдещето на Програмата за развитие на селските райони след 2013 г. Целта на дискусията е да се популяризира Програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика 2014 – 2020 г. Сред обсъжданите теми ще бъдат Основни аспекти на ОСП след 2013 г., директните плащания и пазарната подкрепа, приоритети на политиката на ЕС след 2013 г., новата Програма за развитие на селските райони и др. Лектори ще бъдат Свилен Колев, Национален инициативен комитет на Движение "Модерна България" и Борислава Младенова, експерт по ПРСР.

Провеждат обучение по зеленчукопроизводството в Шумен

zelenchuci2Националната служба за съвети в земеделието и агенцията по храните организират семинар утре, 18 май 2013 г., в сградата на "Сортови семена", Шумен. На семинара ще обсъждат как да бъдат прилагани нови технологии в областта на растителната защита, съобщиха от ведомството. Учстие ще вземат учени от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, които ще запознаят фермерите със съвременните технологии при отглеждане на зеленчуци. Експерти от Агенцията по безопасност на храните ще разяснят какви са изискванията за качеството на пресните плодове и зеленчуци. В лекциите ще бъдат представени и възможностите за субсидиране по националните и европейски програми.

Лекция за изчезващите растения у нас

ediНа растенията, които са на ръба да изчезнат завинаги от флората на България и които вече са изчезнали, ще бъде посветена лекцията тази вечер в Биологическия факултет на Софийския университет „св. Климент Охридски". На 24.04 (сряда) от 18:30ч. в зала 163 доц. Росен Цонев - преподавател по Екология и Опазване на околната среда в Биологически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще представи своя научна разработка.

Ще представят резултатите от проекта „Новото тракийско злато“

zlatoУсилията на българско-холандския проект „Новото тракийско злато“ за опазването на биоразнообразието на Източните Родопи, както и концепцията Rewilding Europe (Дива Европа), към която районът има голям шанс да се присъедини, ще бъдат представени на специално събитие в петък на 17 май, в галерия „Кредо Бонум“ в София. Ще бъде представен и издаденият наскоро Кросбил пътеводител за Източните Родопи (в България и Гърция), предназначен за запалени природолюбители и екотуристи.

Стартира изложба „Дивият свят на Източните Родопи“

izt-rodДвадесет и шест снимки в изложба на открито в Градинката на Кристал от 24 април до 8 май представят уникалната природа и биоразнообразие на Източните Родопи. Изложбата е организирана от фондация „Новото тракийско злато – България“, съобщават организаторите.

Ще обсъдят горските мерки от ПРСР в Батак и Доспат

prsrНа семинари в Батак и Доспат утре, 15 май, ще бъдат представени горските мерки от Програмата за развитие на селските райони. Експерти ще представят мерки 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите", 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи" и 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности". Дискусията в гр. Батак ще се проведе от 10:30 часа в читалище ”4-ти май 1897”, а в гр. Доспат – от 14:30 часа, в хотел „Диамант”.

Провеждат информационна среща по ПРСР в Сапарева баня

prsrМинистерството на земеделието и храните ще проведе информационна среща в град Сапарева баня по Програмата за развитие на селските райони. Тя ще се състои на 24.04.2013 г. в сградата на общината от 9.30 часа.  По време на информационната среща, експерти ще запознат участниците с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по Програмата.

Енергия

energia

Животновъдство

jivornovadstvo

Растениевъдство

rastenievadstvo

Храни и напитки

vino

Пчеларство

pchelarstvo