AGRONEWS.bg

Съб22092018

Последна промяна11:49:19 AM

Back Вие сте тук:Home Новини Категории България Министър Димов се срещна с Българското дружество за защита на птиците

България

Министър Димов се срещна с Българското дружество за защита на птиците

IMG 7942-300x168

Приоритетите по време на българското председателство на Европейския съюз бяха тема на среща днес на министъра на околната среда и водите Нено Димов с ръководството на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Министърът посочи, че чистотата на атмосферния въздух ще бъде водеща тема за председателството, тъй като това е проблем не само за страната ни, но и в европейски мащаб. Екоиновациите в опазването на въздуха ще са  тема  и  на първото голямо събитие у нас на ниво Европейска комисия в областта на околната среда. Друг акцент при председателството ще бъде „доброто управление“ с оглед изчистване на противоречия и подобряване на прилагането на различни европейски директиви, каза министър Димов.

От БДЗП заявиха готовност за активно сътрудничество по време на председателството. Те проявиха интерес към хода на подготовката на ръководството  за прилагане на ревизирания План за действие за природата, хората и биоразнообразието на ЕК. Министър Димов посочи, че в момента се работи по тези документи и се очаква те да са готови до края на годината по време на Естонското председателство.  От дружеството заявиха желание да участват в дискусиите на тема „Климат и енергия“, тъй като се очаква по време на българското председателство да се финализират преговорите по отношение на биоенергията. БДЗП проявява интерес към дискусиите за реформата в Общата селскостопанска политика.

Министър Димов увери, че неправителственият сектор ще бъде представен на срещите и дискусиите по време на българското председателство.

Добавете коментар

Коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди на сексуален и расистки признак, порнографско или рекламно съдържание, ще бъдат изтривани без предупреждение от модераторите!


Защитен код
Обнови

Енергия

energia

Животновъдство

jivornovadstvo

Растениевъдство

rastenievadstvo

Храни и напитки

vino

Пчеларство

pchelarstvo