AGRONEWS.bg

Чет19072018

Последна промяна11:49:19 AM

Back Вие сте тук:Home Новини Категории Европа Жак Мезар е назначен за министър на земеделието и храните в новото правителство на Франция

Европа

Жак Мезар е назначен за министър на земеделието и храните в новото правителство на Франция

jacques-mezard-1943144-jpg 1734438_660x281

Жак Мезар е назначен за министър на земеделието и храните в новото правителство на Франция. Реакциите са противоречиви. Анализатори твърдят, че номинацията е неочаквана.

При приемането на поста Жак Мезар е заявил, че са заема с трудна задача да запази основните насоки на земеделската политика. Фермерите имат съществена роля в развитието на френското общество. Те са основен производител. От съюза за координация на селските райони са предпазливи относно новото назначение. Те очакват реална защита на фермерите, като се надяват да се разгледа въпросът за производствените разходи, маржовете и пълната прозрачност при етикетирането. Браншовиците настояват за участие в управлението. От своя страна, Селскостопанската конфедерация напомня на новия министър, че на първо място фермерите имат нужда от подобаващи доходи. Ситуацията в страната е сериозна – земеделските производители са жертва на повтарящи се кризи, предизвикани от политиката на либерализация. От Синдиката на младите фермери настояват за опростяване на стандартите за по-голям достъп до земеделска земя. Конфедерацията на фамилните фермери очаква радикална промяна на селскостопанската политика- за повече социална справедливост с преоценка на минималната работна заплата и земеделските пенсии от 1 януари 2018 г.

 

 

 

Добавете коментар

Коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди на сексуален и расистки признак, порнографско или рекламно съдържание, ще бъдат изтривани без предупреждение от модераторите!


Защитен код
Обнови

Енергия

energia

Животновъдство

jivornovadstvo

Растениевъдство

rastenievadstvo

Храни и напитки

vino

Пчеларство

pchelarstvo