AGRONEWS.bg

Чет19072018

Последна промяна11:49:19 AM

Back Вие сте тук:Home Отрасли Изберете кагегория Горски фонд Магията на Еньовден в природните паркове към ИАГ

Горски фонд

Магията на Еньовден в природните паркове към ИАГ

E1D0D3A579B452061534794359F9BD3EA556E08809D9B2748Cpimgpsh fullsize_distr

Дирекциите на Природните паркове към Изпълнителната агенция по горите са подготвили инициативи по повод Еньовден, който се отбелязва всяка година на 24 юни. На някои места празникът започна още от днес /23 юни/.

По повод деня на билките Дирекция на Природен парк „Рилски Манастир“ посрещна децата и всички гости на празника с билков чай.

Малките природолюбители научиха за историята на празника и за билките на територията му. Експертите разказаха на присъстващите начините и правилата за събиране на билки. И както традицията повелява беше изплетен венец от билки, през който преминаха всички гости.

Експертите от Дирекция на природен парк „Врачански Балкан“ пяха песни и рецитираха стихове заедно със своите малки приятели от детски градини и училища от региона.

Магичният ритуал  “Мълчана вода”, който започва тази вечер в 18.30 часа пред административно-информационния офис на “Кьошковете” в Природен парк „Шуменско плато“ ще постави начало на организираните от парка събития.
В Природен парк „Витоша“ празникът Еньовден по традиция се чества на голямата поляна пред хижа „Момина скала“. Организаторите са предвидили еко поход, възстановка на стари народни обичаи и богата фолклорна програма.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар

Коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди на сексуален и расистки признак, порнографско или рекламно съдържание, ще бъдат изтривани без предупреждение от модераторите!


Защитен код
Обнови

Енергия

energia

Животновъдство

jivornovadstvo

Растениевъдство

rastenievadstvo

Храни и напитки

vino

Пчеларство

pchelarstvo