AGRONEWS.bg

Чет19072018

Последна промяна11:49:19 AM

Back Вие сте тук:Home Отрасли Изберете кагегория Рибарство и аквакултури Нов научноизследователски проект, финансиран от Европейската комисия, ще създаде по-иновативно, устойчиво и конкурентно производство на аквакултури

Рибарство и аквакултури

Нов научноизследователски проект, финансиран от Европейската комисия, ще създаде по-иновативно, устойчиво и конкурентно производство на аквакултури

gmo-syomga

Нов научноизследователски проект, финансиран от Европейската комисия, ще създаде по-иновативно, устойчиво и конкурентно производство на аквакултури. Инициативата стартира в Гърция и е финансирана със 7 млн. евро от програмата „Хоризонт 20 -20“.

27 са европейските  участници в проекта. Той ще се съсредоточи върху морските водорасли и костура, който е широко разпространен в Общността. Производството на морски водорасли и рибни видове е  в застой през последното десетилетие и индустрията е изправена пред значителни предизвикателства, свързани с устойчивостта. ЕК се надява да повиши конкурентоспособността на морския сектор чрез въвеждане на рентабилни биологични решения. Проектът е важен, тъй като има стагнация в морските рибни стопанства в Средиземно море. Сътрудничеството в изследователската сфера еводещо. Секторът генерира брутна добавена стойност от близо 500 милиарда евро годишно. Проектът акцентира върху социалната и екологична отговорност и ще допринесе за "Синята икономика" - термин, който се дава на дългосрочната стратегия за устойчив растеж в морския сектор, знания, правна сигурност и сътрудничество между страните.

 

 

 

Добавете коментар

Коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди на сексуален и расистки признак, порнографско или рекламно съдържание, ще бъдат изтривани без предупреждение от модераторите!


Защитен код
Обнови

Енергия

energia

Животновъдство

jivornovadstvo

Растениевъдство

rastenievadstvo

Храни и напитки

vino

Пчеларство

pchelarstvo