AGRONEWS.bg

Чет19072018

Последна промяна11:49:19 AM

Back Вие сте тук:Home Полезно Заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров откри в Пловдив дискусия на тема „Влажните зони и нашето бъдеще“

Полезно

Заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров откри в Пловдив дискусия на тема „Влажните зони и нашето бъдеще“

wetlands

„Изключително важно е да съхраним влажните зони и да опазим природата в нашата страна и затова разчитаме на вас – младите хора, които сте нашето бъдеще“. С тези думи зам.-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров откри дискусията в Пловдив по повод Световния ден на влажните зони. В срещата взеха участие над 70 членове на Младежкия воден парламент от страната, ученици от пловдивски училища и студенти от Аграрния университет в Пловдив, както и експерти от Зелени Балкани и Българското дружество за защита на птиците.

Учениците и студентите бяха приветствани от кмета на Пловдив Иван Тотев и от директорите на Регионалната инспекция по околна среда и водите(РИОСВ) – Пловдив и на Басейнова дирекция доц. Стефан Шилев и инж. Вълчо Караджов.

Участниците в дискусията бяха запознати с естествените и изкуствени влажни зони и тяхното значение за опазване на биоразнообразието и екосистемите на територията на страната. Експерти от РИОСВ - Пловдив, Басейнова дирекция и неправителствени организации, представиха успешни практики и реализирани проекти, свързани с възстановяване и опазване на влажни зони в района на Пловдив, както и с дейности по съхранение и опазване на околната среда. След дискусията участниците с помоща на технически средства, извършиха  наблюдение на различни видове редки растения и водоплаващи птици по брега на река Марица.  

Проявата бе съвместна инициатива на РИОСВ – Пловдив и Басейнова дирекция за управление на водите Източнобеломорски район – Пловдив, община Пловдив, и се осъществи със съдействието на Областния информационен център – Пловдив под  мотото „Влажните зони за нашето бъдеще“.

Добавете коментар

Коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди на сексуален и расистки признак, порнографско или рекламно съдържание, ще бъдат изтривани без предупреждение от модераторите!


Защитен код
Обнови

Енергия

energia

Животновъдство

jivornovadstvo

Растениевъдство

rastenievadstvo

Храни и напитки

vino

Пчеларство

pchelarstvo